-
לחצ/י על כפתור “פתח חשבון” או “הרשמה” והכנס את פרטייך.
לשאלות נוספות ניתן להתקשר ל 073-2580004. -
לחצ/י על “חשבון התנסות” בתפריט ומלא/י את פרטייך. נציג יחזור אלייך להשלמת תהליך פתיחת חשבון דמו. -
לחצ/י על הורדת מערכת מטה טריידר 4.
-
המונח מדד מתייחס לרמת המחירים הממוצעת של קבוצות או ענפים מסויימים הנסחרים בבורסה. בדרך כלל המדד הינו חישוב ערכם המשוקלל של המנייות שאותו הוא מכיל,לדוגמא מדד ת”א 35 מכיל את 35 החברות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בבורסת ת”א. מסחר במדדים מתייחס לפעולה הפיסית של קנייה ומכירה של המדד, הקונה אינו רוכש את המניות של החברות שהמדד כולל, אלא את המדד עצמו.
-
המסחר בחוזי הפרשים (CFD - Contracts for Difference) מתבסס על הפרשים פוטנציאליים אשר נובעים מן הפער שבין המחיר הקיים של המדד לבין מחירו בעת העסקה (כל זאת ללא שום אחזקה של הנכס בפועל). את המסחר בפועל עושים באמצעות פלטפורמות מסחר שונות הקיימות בשוק.
-
שעות המסחר במדדים גמישות למדי, ולכן גם שוק החוזים מאופיין בזמינות כמעט מתמדת. עם זאת, חשוב להכיר כי לכל נכס קיימות שעות מסחר שונות (שעות המסחר מופיעות בתקנון הנכס). לשעות המסחר המדוייקות הכנסו לטבלת הנכסים שלנו - https://www.colmex.co.il/indices -
זוהי עמלה תפעולית בגובה 55$ בגין “חשבון רדום”, בו לא בוצעה כל פעולת מסחר בחשבון במשך תקופה של 3 חודשים.
-
לחצ/י על “פרטי חשבון בנק להעברה” בתפריט. בחר את הבנק אליו תרצה להעביר. יוצגו בפניך פרטי החשבונות אליהם ניתן לבצע העברה. את ההעברה יש לבצע באמצעות מתן הוראה מתאימה לבנק שלך. בנוסף ניתן להפקיד כספים בכרטיס האשראי מהאזור האישי. -
תוכנת METATRADER 4 ניתנת להורדה גם למשתמשי מערכת MAC. להורדת התוכנה לחץ כאן. -
באפשרותך להכנס לאזור האישי שלך בעמוד הבית - לחיצה על “כניסה” והכנסת פרטי החשבון שלך (אימייל וסיסמה). אפשרות נוספת - כניסה לתפריט ולחיצה על ”כניסה לאזור אישי“. -
בקולמקס ישראל ניתן להפקיד בדולר או שקל וגם למשוך בדולר או שקל.
-
בקולמקס ישראל משיכת כספים מתבצעת תוך יום עסקים אחד.
-
ניתוח טכני הינו שיטה לחיזוי התנהגות מחירי השוק בעתיד (מניות, סחורות, מטבעות ומדדים) על ידי ניתוח מחירם בעבר. הכלי החשוב עבור המנתח הטכני במהלך עבודתו הינו גרף מחירי הנכס. למעשה, המנתח הטכני מנסה לבנות הנחת עבודה לאחר שעקב אחר התנהגות השוק, כלומר: מחירי הנכס, מחזורי המסחר והפוזיציות הפתוחות.
-
ניתוח פונדמנטאלי הינו ניתוח השוק לפי נתוני מאקרו ונתונים כלליים נוספים בתחום הפוליטי והפיננסי. מדובר בשיטה להערכת נייר ערך או מכשיר פיננסי תוך ניסיון למדוד ולכמת את הערך המהותי של מכשיר ההשקעה על בסיס נתונים וגורמים כלכליים, פיננסיים ואחרים. במילים אחרות, ניתוח פונדמנטאלי הוא הפירוש של דיווחים סטטיסטיים ופיננסים ושל אינדיקטורים כלכליים שונים לצורך הערכת שווי של מטבעות ומכשירי השקעה אחרים.
-
מכיוון שהשוק תמיד בתנועה, תמיד יש הזדמנויות מסחר, בין אם המטבע מתחזק או נחלש ביחס למטבע אחר. לפיכך לסוחר יש את היכולת ”למכור“ (לבצע שורט) מטבע, מדד, סחורה או מנייה מתוך ציפייה שהוא ייחלש ו”לקנות“ אותו חזרה בשלב מאוחר יותר במחיר זול יותר, ולהרוויח מכך אם אכן תחזיותיו יתמששו.
-
המינוף המקסימאלי על צמדי מטבעות וזהב הינו עד פי 100.
המינוף המקסימאלי על מדדים הינו עד פי 40.
המינוף המקסימלי על מניות ושאר המוצרים הינו עד פי 20.
-
בקולמקס ישראל תוכל להנות מפקודות מתקדמות כמו טריילינג סטופ, טייק פרופיט וסטופ לוס - והכל תוכל לקבוע בלחיצת כפתור על הגרף!
-
דרישת הביטחונות התחזוקתיים בקולמקס ישראל הינה 25%
-
חדר העסקאות של קולמקס ישראל פתוח ביום ראשון בשעות 9:00-18:00 ובימי שני עד שישי בשעות 9:00-24:00.
-
אחד המאפיינים העיקריים של שוק המט״ח הוא נזילות (תמיד יש קונים ומוכרים עימם ניתן לסחור) זהו השוק הפיננסי הגדול ביותר, עם נפח יומי של מעל 4 טריליון דולר ביום.
-
מתייחס לספרה האחרונה בשער המצוטט. למשל: נניח כי הצמד יורו/דולר נסחר ביום מסויים סביב הרמה 1.1250 והוא נע מאוחר יותר אל הרמה 1.1300. במקרה זה אנו אומרים כי הצמד עלה ב-50 פיפס.
-
המסחר בשוק המט״ח מתנהל בשיטת הצמדים, למשל יורו/דולר. בכל צמד קיים מטבע בסיס הנסחר תמיד כנגד מטבע משני. מטבע בסיס ומטבע משני יוצרים יחדיו צמד אחד. למשל: הצמד יורו/דולר, יורו הוא מטבע הבסיס והדולר הינו המטבע המשני. הצעת מחיר לעסקת מט״ח הידועה גם בשם ציטוט, הינה מתן הצעת מחיר לקניה ומכירה של המטבעות. ההפרש בין מחיר הקנייה לבין מחיר המכירה נקרא המרווח Spread והוא נמדד ביחידות המטבע המשני.
-
עסקת ספוט הינה עסקת חליפין בין שני מטבעות בשער מוסכם, בסכום מוגדר ולביצוע בעוד שני ימי עסקים. הסיבה לקיום שני ימי עסקים היא הזמן הנדרש להעברת כספים בין הבנקים השונים בעולם. חשוב לציין שיום שבת, ראשון וימי חג במטבע הרלוונטי אינם ימי ערך, כך שעסקת ספוט לדוגמה שהתבצעה ביום ה' תסתיים ביום ב' שלאחר מכן במידה ואין ימי חג. המחירים בהם נסחרים המטבעות בעולם הינם מחירי ספוט המשתנים באופן כמעט רציף במהלך כל שעות היממה.
-
זוהי התחייבות עתידית לביצוע עסקת חליפין בתאריך ידוע מראש ובשער חליפין שנקבע ברגע העסקה כאשר שער החליפין תלוי בתקופת הפורוורד, הפרש ריביות בין צמד המטבעות ושער הספוט ברגע העסקה. מחירי הפורוורד מורכבים ממחירי הספוט ומשיעורי הריבית של המטבעות כתלות בתאריך המוסכם בעסקת הפורוורד.
-
(CFD - Contracts For Difference) חוזה על הפרשים, מי שקונה CFD בעצם קונה הפרש בין מחיר הקיים בפועל למחיר שנקבע בעסקה. מסחר בחוזה הפרשים קיים משנות ה-90', רק שאז הוא שימש מנהלי התיקים הגדולים, מנהלי קרנות גידור ומנהל נוסטרו (כספים בניהול עצמי של גופים גדולים). ה-CFD סחיר במשך כל שעות היממה להבדיל מהמניות וניירות ערך אחרים.
-
היתרונות העיקריים במסחר ב-CFD הוא רציפות המסחר בנכס, עלות מימוש הפוזיציה והיכולת לבצע עסקאות ממונפות. רציפות המסחר, כמעט בכל שעות היממה, מאפשרת להגיב לתנודות בשווקים בכל רגע נתון, עלויות נמוכות ביחס למוצרים אחרים ושימוש במינוף (אפשרויות לבצע קניה או מכירה בחסר בעסקאות גדולות ללא הפקדת בטחונות ביחס ישיר לגודל העסקה). יתרון חשוב נוסף של ה-CFD ביחס למכשירים האחרים, הוא קלות במכירה בחסר. במסחר בחוזי הפרשים ניתן להנות מהירידות בשווקים בעסקה ”הפוכה“ מקניה - עסקה זו נקראת שורט.
-
לא, כאשר אתה קונה חוזה הפרשים, החוזה עוקב אחר נכס הבסיס, עם זאת, מסחר במניות CFD מקנות לסוחר זכות לדיבידנד בחלוקה ובכל אירועי הנייר ונהפוך הוא - התחייבות לתשלום דיבידנד ואירועי נייר שונים בהחזקת פוזיציית שורט (מכירה בחסר).
-
הסיכון העיקרי במסחר ב-CFD הוא המינוף. ישנה אפשרות להפסד גבוה יותר, אך מנגד ישנו גם פוטנציאל רווח גדול יותר (בהתאם לרמת המינוף).
-
לכל נכס יש שעות מסחר שונות, ניתן לראות בתקנון פרטים לגבי כל נכס בנפרד אך באופן כללי מטבעות נסחרים לאורך כל שעות המסחר, חוזים נסחרים מ-00:00 עד 22:00 באופן כללי ומניות נסחרות במהלך שעות המסחר הרציף בבורסה הרלוונטית.
-
כן, דיבידנדים הם חלק מרווחי החברה המחולקים לבעלי המניות. אם ביום האקס יש לך פוזיציה פתוחה על חוזה הפרשים על מניה, תתבצע התאמה לחשבונך בהתאם לדיבידנד או לחלוקה הקשורים למניה. אם הינך מחזיק בפוזיציית קניה, תקבל התאמת דיבידנד חיובית לחשבונך, בעוד שאם הינך מחזיק בפוזיציית מכירה, תקבל התאמת דיבידנד שלילית לחשבונך. יש לציין כי רכישת חוזה הפרשים על מניה אינה מקנה זכות הצבעה או החזקה בפועל במניה.
-
במסחר בחוזה עתידי עשוי להיות תאריך פקיעה או גלגול פוזיציה. בכל פעם שהחוזה העתידי מגיע לתאריך הפקיעה (לדוגמה חוזה על הנפט - פוקע פעם בחודש, חוזה על המדד פוקע פעם ברבעון וכו') אנחנו נגלגל בצורה אוטומטית את החוזה עבורך ונעשה התאמה לחוזה החדש בחשבונך. החוזה הקיים יסגר ויפתח עבורך חוזה חדש.
-
באופן מסורתי, אם משקיע היה רוצה לקנות סחורות ומניות, הוא היה צריך לספק את סך סכום המימון הנדרש עבור הפוזיציה. מסורת זו התפתחה לאיטה, לנקודה בה יש שווקים בהם המשקיעים יכולים להפקיד סכום נמוך מסך גודל העסקה. כיום המשקיעים יכולים להפקיד תחילה בין 5% - 1% מסך העסקה, מה שלפיכך יקנה להם מינוף של עד פי 100 במטבעות וזהב, פי 40 במדדי המניות המובילים בעולם, פי 20 בסחורות ומניות. מינוף זה מעניק לסוחרים את ההזדמנות לתשואות גבוהות יותר, מכיוון שהפוזיציות שהם יכולים להחזיק בשוק גדולות הרבה יותר. לחילופין, גם הסיכונים גבוהים יותר!
-
במידה ושווי השוק שלך ירד אל מתחת לרמת הביטחונות הדרושה, אנו עלולים ליצור איתך קשר בכדי להתריע בפניך או כדי שתוסיף כספים לחשבונך או בכדי שתוכל לצמצם את הפוזיציות בעצמך. במידה ולא עמדת בדרישה לבטחונות, העסקאות ייסגרו באופן אוטומטי.
-
הוראת ”סטופ לוס (Stop Loss), “או הגבלת הפסד, היא הוראה לסגור עסקה כאשר השוק מגיע לשער מסויים שמצויין מראש. מטרת ההצבה של הגבלת הפסד היא ליצור ”רשת בטחון“ על עסקאות. ללא הגבלת הפסד, סוחר עלול להפסיד את כל כל כספו אם כיוון השוק היה כנגד ציפיותיו. ולהיפך, הוראת ”טייק פרופיט“ (Take Profit) או הגבלת רווח, היא הוראה לסגור עסקה כאשר השוק מגיע לשער מסויים שמצויין מראש. מטרת ההצבה של הגבלת רווח היא ליצור ”הגנה ומימוש“ של רווחים שקיימים על הנייר, הוראה זו יעילה במידה ועושים ניהול סיכונים נכון או כאשר הניתוח הטכני או הפונדמנטלי בנכס מראה זאת.
-
חישוב שווי פיפס מתבצע מגובה העסקה וערך המטבע. פיפס מציין יחידת תזוזה במט״ח השווה ל-0.0001 , ז״א הספרה הרביעית לאחר הנקודה העשרונית. לדוגמה, שער הדולר שקל הוא 3.8784 והשער ישתנה ל-3.8785 המחיר עלה בפיפס אחד.
-
כמובן, תלוי בגודל העסקה ולצמד המטבעות הנסחר. גודל העסקה מוגדר תמיד בערך המטבע הראשי (השמאלי) ושווי הפיפס יהיה מוגדר בערך המטבע המשני (הימני בצמד המטבעות). לדוגמה, בעסקה של 10,000 בצמד EUR/USD גודל העסקה הוא 10,000 יורו ושווי כל פיפס יהיה דולר אמריקאי אחד. בגדול, בעסקה של 100,000 יחידות, שינוי של 1 פיפס משמעו שינוי של כ-10 דולר.