ניהול סיכונים במסחר אונליין בשוק ההון
03.05.2022
בעולם של ימינו, בעידן שבו, למעשה, כמעט כל פעילות עסקית ופרטית מבוססת על השווקים ועל המוצרים הפיננסיים, ניהול הסיכונים הפיננסיים הפך לרכיב שהינו חיוני ביותר באסטרטגיית הפיתוח של כל ארגון ובאסטרטגיית ההשקעה של כל משקיע. תחום ניהול סיכונים פיננסיים, במהותו, עוסק בכלל הסיכונים האפשריים הקיימים ובצעדים שעל המשקיע לנקוט בכדי להגן על עצמו מפני סיכונים אלה. ניהול הסיכונים הפיננסיים (בדומה ל"אביו" - תחום ניהול הסיכונים הכללי), מצריך את המשקיע הפרטי, הארגון, בית העסק או החברה, להגדיר את הסיכונים האפשריים, למדוד את רמתם ואף לבצע את הפעילויות המתאימות לצורך הקטנתם - תהליך הקרוי "גידור".
ניהול סיכונים במסחר אונליין
מרבית הסיכונים הפיננסיים הפוטנציאליים הנוגעים למסחר אונליין בשוק ההון עשויים להיות מגודרים באמצעות השימוש במכשירים הפיננסיים המתאימים לצורך הספציפי המסוים, אולם, מאחר ולכל פעולת הגנה מסוג זה ישנו, באופן הגיוני, גם מחיר (כלומר - עלויות), אחד מהאתגרים המורכבים ביותר העומדים בפני מי שרוצה להשקיע בחוכמה היא ההחלטה הנוגעת לא רק לסוג ההגנה הנדרשת, אלא גם לרמתה, על רקע התחשבות ברכיב העלות. נוסף על פקודות המסחר הבסיסיות (כדוגמת ה- LIMIT על סוגיו השונים וה-MARKET), ישנן פקודות מתקדמות יותר, הוראות מורכבות ומותנות, הנוגעות למסחר, ומטרתן העיקרית היא צמצום הסיכונים שעלולים לארוב למשקיע בשווקי ההון.
ההוראות המותנות הן הוראות המוזרמות להפעלה בעת קיומם של התנאים המסוימים שאותם אנו מגדירים מראש. הוראות אלו ידועות גם בשמות "הוראות סטופ" או "הוראות טריגר". על אף שבאופן כללי ניתן לומר כי מהותן של הוראות מותנות הינה דומה למדי בבורסת תל אביב ובבורסות שבוול סטריט, קיימים מספר הבדלים דקים (אבל חשובים) להוראות המופעלות בכל שוק. השימוש בכלי המסחר הנכונים, האמינים ובעיקר - המתאימים לשוק ולבורסה שבהם אתם פועלים, למשל, יכול לסייע לכם בניהול הסיכונים במסחר אונליין ובצמצומם למינימום האפשרי.
הוראת STOP LOSS (סטופ לוס)
הוראה זו היא הוראת טריגר המתייחסת לביצוע במחיר השוק (MARKET). הוראת סטופ לוס תוזרם לשוק כאשר מחירו של ני"ע ספציפי יגיע למחיר טריגר שאותו קבענו מראש. בהוראה מסוג זה יוגדר מחיר טריגר אחד בלבד - המחיר בו אמורה להיות מופעלת הפקודה.
הוראת STOP LIMIT (סטופ לימיט)
בהוראה זו הפעלת הטריגר תזרים לשוק פקודה לביצוע במחיר הלימיט שקבענו מראש. בהוראה יוגדרו שני השערים - מחיר הטריגר להפעלת ההוראה ומחיר הלימיט לשליחתה של הפקודה לשוק. על אף שהשימוש הנפוץ בהוראת סטופ לימיט הוא הוראות המכירה, אולם במסחר בבורסות בוול סטריט נעשה בהוראה שימוש גם בהוראות הקניה.
הוראת TRAILING STOP (טריילינג סטופ)
הוראת סטופ המתייחסת לשער טריגר משתנה. בהוראה זו יוגדר את מרווח הטריגר שמפעיל אותה בסך הדולרים, או באחוזים ממחירו של נייר הערך המדובר. יתרונה הבולט של פקודה זו הוא כי הסטופ מתעדכן אוטומטית בהתאם לערך שער הנייר. למשל, נשתמש בהוראה זו במקרים בהם נרצה להחזיק במניה כל עוד ערכה עולה, אולם, במקביל, רוצים גם להבטיח שאם מחירה יורד ב-X דולרים מהשיא שלה, היא, אוטומטית, תימכר במחיר השוק.
אם כן, ניתן להבין, כי, כיום, הרבה יותר מבעבר, משקיעים בשוק ההון חייבים להשתמש במכשירים פיננסיים מתקדמים, שמאפשרים להם, בד בבד עם צמצום הסיכונים האורבים למשקיע, גם למקסם את הרווחים שלהם. השימוש בכל האמצעים העומדים לרשותם - כלי מסחר אוטומטיים כמו גם ליווי אנושי - אישי מטעם חברה מקצועית המתמחה בתחום, כדוגמת קולמקס ישראל, עשוי להבטיח למשקיע את ההשקעות הבטוחות ביותר ואת הסיכונים המצומצמים ביותר.
קולמקס ישראל הוקמה על מנת לספק לסוחרים הישראליים בשוק ההון את חוויית המסחר האיכותית ביותר, והיא פועלת תחת רגולציה אירופאית קפדנית שמטרתה ההגנה המקסימלית של ביטחון לקוחותיה. החברה מקפידה, מאז היווסדה, להעמיד לרשות לקוחותיה את כלי המסחר המתקדמים ביותר, תוך התאמת המסלול והליווי האישי המותאם לכל לקוח בנפרד.